Met dit soort code bouwen we je website op

Heb je vragen? Hieronder vind je antwoord!

FAQ / veelgestelde vragen

In onderstaande sectie hebben we per onderwerp een aantal veelgestelde vragen over websites, webdesign, Wordpress, online marketing en dergelijke verzameld met onze antwoorden daarop. Klik op een vraag om het antwoord erbij open te klappen. Zie je jouw vraag er niet bij staan? Neem rustig contact op met ons internetbureau voor uitleg. We helpen je graag!
Webdesign en vormgeving

Wat betekent 'responsive design'?

"Responsive design" is de beste manier om een website mobielvriendelijk te maken. Het betetekent dat de verschillende "blokken" op een webpagina zich qua vorm en positie aanpassen aan het beeldschermformaat.

Bij smalle beeldschermen (bijvoorbeeld een smartphone) is er geen ruimte voor veel content in de breedte, dus worden verschillende contentblokken boven elkaar gepositioneerd in plaats van naast elkaar.

Dat gaat niet vanzelf maar moet voor elke website worden geprogrammeerd door zogeheten @media queries toe te voegen aan de opmaakinstructies van een webpagina. Dat zijn computerinstructies die zoveel zeggen als "is het scherm smaller dan 600 pixels? Zet dan de nieuwsberichten onder elkaar in plaats van naast elkaar".

Wil Monsterbrands samenwerken met mijn eigen vormgever?

Ja hoor, dat kunnen we prima! Webdesign en webdevelopment is tegenwoordig een divers vakgebied. Weliswaar hebben we zelf alle benodigde specialismen in-house aanwezig, maar Monsterbrands gaat regelmatig samenwerkingen aan met specialisten op een of meerdere deelgebieden.

Wanneer jij als klant zelf designer bent of je werkt graag samen met je vaste designpartner dan is dat voor ons geen enkel probleem. Misschien komt er zelfs nog een interessante vervolgsamenwerking uit voort! Leuk!

Is het mogelijk om te werken met mijn eigen IT-er?

Ja hoor, geen enkel probleem. We werken volgens een gestructureerde projectaanpak en we zijn ook in staat om deelprojecten in te vullen. Bijvoorbeeld door de designwerkzaamheden voor een project zelf in te vullen en de techniek (gedeeltelijk of helemaal) over te laten aan een andere partij.

Wordpress

Heb ik een cursus in Wordpress nodig?

Of je een cursus nodig hebt om prettig met Wordpress te kunnen omgaan hangt een beetje af van hoe handig je zelf bent met computers. Over het algemeen is een Wordpress-cursus helemaal niet nodig omdat Wordpress een heel gebruiksvriendelijk systeem is.

Bij de oplevering van je nieuwe website leggen we je kort en bondig uit hoe Wordpress werkt en natuurlijk besteden we tijdens die uitleg ook aandacht aan de aanpassingen / uitbreidingen die we hebben gebouwd speciaal voor jouw geval. Vaak is die bondige uitleg ruim voldoende om prettig met Wordpress te kunnen werken, maar heb je op enig moment toch nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat zijn Custom Post Types in Wordpress?

Wordpress kent standaard de Default Post Types "Pages", "Posts" en "Media". In "Media" sla je je afbeeldingen en dergelijke op, "Pages" zijn bedoeld voor de "platte pagina's", en met "Posts" kun je content opslaan die op verschillende Pages worden getoond (bijvoorbeeld de koptekst van een nieuwsbericht).

Met Custom Post Types kun je bovendien je eigen soorten Post Types toevoegen aan het systeem! Bijvoorbeeld een Post Types 'vacatures', 'nieuwsberichten' of 'medewerkers': wat je maar wilt.

Aan elk van de Post Types kun je bovendien velden koppelen. In het geval van een vacature kan dat bijvoorbeeld zijn 'vacature-titel', 'vacature-omschrijving', 'vacature-standplaats', 'vacature-recruiter' en 'vacature-salaris'. Zo bouwen we Wordpress om tot een uitgebreide applicatie waarmee je heel gemakkelijk en specifiek gegevens kunt beheren. Wil je bijvoorbeeld een rubriek 'Nieuws' op je website tonen, dan kunnen we daar een Custom Post Type 'Nieuws' voor creëren. We voegen daar dan gegevensvelden aan toe, zoals 'Nieuws Koptekst', 'Nieuws Introtekst', 'Nieuws Vervolgtekst', 'Nieuws Bron', etc. Heb je veel vacatures? Dan maken we gewoon een Custom Post Type 'Vacatures' aan met velden zoals 'Vacature Naam', 'Vacature Referentie', 'Vacature Profieltekst', 'Vacature Recruiter', etc. Elke gegevenssoort kunnen we beheren in een eigen Custom Post Type. Wordpress wordt zo een heel overzichtelijk systeem met krachtige mogelijkheden voor uitgebreide websites en apps.

Werkwijze

Wat heeft Monsterbrands nodig om aan de slag te kunnen?

We beginnen een project, nadat we opdracht van je hebben gekregen om een nieuwe website te maken, met het verzamelen van informatie en materialen die je al beschikbaar hebt. Je logo ontvangen we het liefst in een zogenaamd 'vector-formaat', bijvoorbeeld een .eps of .svg of .ai of .pdf-bestand (dit in tegenstelling tot een pixel-bestand zoals een foto).

Fotomaterialen ontvangen we graag in hoogresolutie om de beeldkwaliteit op de website optimaal te houden. Wat er verder nodig is stemmen we helder met je af.

Hoe lang duurt het voor mijn nieuwe website klaar is?

Wanneer je nieuwe website klaar is varieert van project tot project. De ene keer is een eenvoudige website met een paar dagen al online, en de andere keer vergt een complexe webapplicatie maanden werk.

We streven er altijd naar om de doorlooptijd van een project compact te houden; projectfocus heeft vaak een positief effect op creativiteit. Dat betekent echter nooit dat we er een 'haastklus' van maken: je krijgt steeds de tijd om rustig de verschillende ontwikkelstadia van jouw nieuwe website te volgen.

Hoog in Google

Garanderen jullie mij een #1 positie in Google?

Nee, wij garanderen niemand een #1 positie in Google. Dat zou ook bijzonder vreemd zijn, omdat Google een commercieel bedrijf is dat zelf bepaalt welke websites op welke zoekresultatenposities worden getoond. Er bestaan internetbureaus die wel een #1 positie garanderen op lastige trefwoorden. Wij geloven daar niet in, om bovengenoemde reden.

Wat kan ik zelf doen om hoog in Google te komen?

Je krijgt bij het opleveren van je nieuwe website duidelijke uitleg van ons over hoe je zelf content kunt toevoegen. Des te meer interessante informatie jouw website bevat over een bepaald onderwerp, des te interessanter is je site ook voor een willekeurige bezoeker met interesse in dat onderwerp. Google geeft vaak een hogere zoekresultatenpositie aan websites naarmate de content op de site interessanter is.

Ook helpt het wanneer je website linkjes ontvangt van andere websites; het liefst van websites die (ongeveer) over hetzelfde onderwerp gaan. Wanneer je veel unieke en interessante content op je site plaatst, dan komen er vanzelf meer inkomende links bij. Content marketing heet dat!

Wat betekent SEO?

SEO is een afkorting en staat voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. SEO is een manier om je website zó te optimaliseren dat zoekmachines - in Nederland met name Google - tot de conclusie te laten komen dat jouw website het beste zoekresultaat is per zoekterm.

Online marketing

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO staat voor Search Engine Optimization en SEA staat voor Search Engine Advertizing. Het zijn beide manieren om gevonden te worden in Google. Met behulp van SEO hoef je niks te betalen aan Google en bij SEA (bij Google ook wel AdWords geheten) betaal je aan Google per klik op je advertentie.

Kan Monsterbrands ook helpen met social media?

Jazeker, ook het invullen van een social media strategie behoort tot de dienstverlening van Monsterbrands. We hebben er bewust op onze eigen site niet al te veel informatie over gegeven omdat een passende social media strategie voor elke organisatie sterk verschilt en er eigenlijk geen standaard aanpak voor bestaat. Zo denken wij er tenminste over.

Zo heeft de ene organisatie er veel baat bij om heel actief te zijn op Facebook, terwijl daar voor een ander bedrijf juist weinig rendement te behalen valt. Hetzelfde principe geldt voor andere social media kanalen.

We kijken bij social media eerst heel gericht naar je doelgroepen. Op welke manier maken jouw klanten gebruik van social media? Welke content kun je publiceren om echt iets toe te voegen voor je klanten? Is dat dan informatie over je organisatie zelf of bijvoorbeeld branchenieuws? En wil je juist via social media servicegericht zijn voor je bestaande klanten of met name acquirerend bezig zijn om nieuwe relaties te ontmoeten?

Zo hebben we nog veel meer vragen als begin van een vertrekpunt voor social media. Wil je er met ons over in gesprek neem dan rustig contact met ons op.

Kosten en voorwaarden

Hoeveel kost een nieuwe website?

Je investering om door ons een nieuwe website te laten maken varieert van project tot project. Naar mate er meer uren nodig zijn stijgt je investering. We kunnen hierover natuurlijk vooraf afspraken maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zijn er maandelijkse kosten verbonden aan een website?

Of er maandelijkse kosten verbonden zijn aan je website bij Monsterbrands hangt af van de diensten die we voor je leveren. Is het realiseren van je nieuwe website een eenmalig project, dan declareren we geen maandelijkse kosten bij je. Laat je je website (en/of email) hosten bij Monsterbrands, dan hoort daar wel een periodiek tarief bij. Hetzelfde geldt voor eventuele andere abonnementen die je afsluit bij Monsterbrands, zoals bijvoorbeeld een abonnement op het technische Wordpress-onderhoud.

Steeds maken we duidelijke afspraken met je zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.