Het Wordpress logo helpt mee aan een sterk merk

Draait jullie site al op Wordpress?

Wordpress

Wordpress is in ruim 10 jaar tijd uitgegroeid tot het meest gebruikte website content management system (CMS) in de wereld. Zo'n 25% van alle websites op internet draait er inmiddels op. Monsterbrands is ook fan van Wordpress! Gebruik jij het al?
Gebruiksvriendelijk CMS

Wordpress is in 2003 gestart, in het begin vooral als een systeem om blogs mee te kunnen publiceren en beheren. In die tijd was bloggen ontzettend populair maar was niet iedereen zelf in staat om zelf een aantrekkelijke en technisch goed functionerende blog te bouwen. Tot Wordpress verschreen, zich precies op die doelgroep richtte, het systeem uitrustte met "Posts" voor het plaatsen van blogartikelen en "Comments" voor publieke reacties daarop, en het voor iedereen mogelijk maakte om in een handomdraai een eigen weblog online te plaatsen.

Na verloop van tijd was Wordpress uitgegroeid tot een uitgebreid en gebruiksvriendelijk systeem, maar nog steeds voornamelijk gericht op blogs. In de beginjaren van Wordpress was het systeem minder in trek voor het beheren van bedrijfswebsites. Maar later is Wordpress uitgebreid met "Pages" en "Menus" waarop het ineens óók uitermate geschikt werd voor de zakelijke gebruiker. Het succes van Wordpress is sindsdien alleen maar groter geworden!

Open Source software

Wordpress is een Open Source softwarepakket, wat zoveel betekent als dat honderden programmeurs over de hele wereld meehelpen om de code uit te breiden met nieuwe functionaliteit en veiligheidsupdates. Letterlijk betekent Open Source "Open Broncode", iedereen kan de programmeercode (de broncode) van Wordpress downloaden en ook nog eens gratis gebruiken. Of je nou een site hebt voor jezelf, je club of vereniging, of voor commerciële doeleinden: Wordpress is en blijft een gratis in te zetten softwaresysteem.

IS het echt zo eenvoudig?

Als je handig bent met computers - zowel qua design, techniek en content -, dan kun je met Wordpress je eigen website gaan bouwen. Daar komt echter in de praktijk toch nog behoorlijk wat kennis en kunde bij kijken, en dat is nou precies waar Monsterbrands je bij kan helpen. Jij weet hoe je organisatie en je branche werkt, en wij hebben verstand van internet. Schakel daarom internetbureau Monsterbrands in om jouw nieuwe Wordpress-website te maken. Samen staan we sterk!

Uitbreidbaar systeem

Wordpress is niet beperkt tot de standaard mogelijkheden die bij een nieuwe installatie worden meegeleverd, al kun je daar echt al een heleboel mee! Twee factoren zorgen ervoor dat Wordpress om te toveren is tot een enorm uitgebreid systeem waarmee zo'n beetje alles dat je op internet tegenkomt ook voor je eigen website in elkaar te zetten is.

Ten eerste de zogeheten "Custom Post Types" en "Custom Fields": hiermee kun je allerlei gegevenssoorten modelleren, opslaan in de Wordpress database, en in de beheeromgeving (admin) op een gebruiksvriendelijke manier instellen. Denk bijvoorbeeld aan "Nieuwsberichten", "Vacatures" of "Producten".

En daarnaast bestaan er duizenden aanvullende programma's, plugins geheten, ook weer gemaakt door externe programmeurs. Veel plugins zijn gratis te gebruiken terwijl ze heel veel waarde kunnen toevoegen aan je website!

Mogen we ook voor jullie een nieuwe website maken?